Herkullinen kantarellipasta

Herkullinen kantarellipasta

 

 

Syksyisin sienistä saa kokkailtua mitä herkullisempia ruokia. Tässä on herkullinen ja kermainen kantarellipastan resepti:

Ainekset (4 annosta):

  • 300 g kantarelleja (tuoreita tai pakastettuja)
  • 300 g pastaa (esim. tagliatelle tai fettuccine)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl valkoviiniä (valinnainen)
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl tuoretta timjamia (tai ½ tl kuivattua)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • Parmesaanijuustoa (raastettuna, tarjoiluun)
  • Tuoretta persiljaa (koristeluun)

Valmistusohje:

  1. Valmistele kantarellit: Jos käytät tuoreita kantarelleja, puhdista ne harjalla tai talouspaperilla. Leikkaa suuremmat sienet pienemmiksi suupaloiksi. Jos käytät pakastettuja kantarelleja, sulata ja valuta ne hyvin.

  2. Keitä pasta: Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan isossa kattilassa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyyteen. Valuta ja säästä hieman keitinvettä kastiketta varten.

  3. Valmista sienikastike:

    • Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyn ja voin seoksessa keskilämmöllä paistinpannulla.
    • Lisää kantarellit pannulle ja paista niitä noin 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ylimääräinen neste on haihtunut.
    • Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehua kasaan noin 2 minuuttia (valkoviinin voi jättää pois, jos et halua käyttää sitä).
    • Lisää kerma ja timjami pannulle. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  4. Sekoita pasta ja kastike: Lisää keitetty pasta pannulle kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin niin, että pasta imee kastikkeen makuja. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman pastan keitinvettä.

  5. Tarjoile: Annostele pasta lautasille ja ripottele päälle raastettua parmesaania sekä tuoretta persiljaa.

Vinkki:

  • Voit lisätä reseptiin myös paistettua pekonia tai kanaa lisäproteiiniksi.

Nauti tästä täyteläisestä ja maukkaasta kantarellipastasta!

Takaisin blogiin