
Herkullinen kantarellipasta
Share
Syksyisin sienistä saa kokkailtua mitä herkullisempia ruokia. Tässä on herkullinen ja kermainen kantarellipastan resepti:
Ainekset (4 annosta):
- 300 g kantarelleja (tuoreita tai pakastettuja)
- 300 g pastaa (esim. tagliatelle tai fettuccine)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl valkoviiniä (valinnainen)
- 1 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl tuoretta timjamia (tai ½ tl kuivattua)
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- Parmesaanijuustoa (raastettuna, tarjoiluun)
- Tuoretta persiljaa (koristeluun)
Valmistusohje:
-
Valmistele kantarellit: Jos käytät tuoreita kantarelleja, puhdista ne harjalla tai talouspaperilla. Leikkaa suuremmat sienet pienemmiksi suupaloiksi. Jos käytät pakastettuja kantarelleja, sulata ja valuta ne hyvin.
-
Keitä pasta: Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan isossa kattilassa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyyteen. Valuta ja säästä hieman keitinvettä kastiketta varten.
-
Valmista sienikastike:
- Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyn ja voin seoksessa keskilämmöllä paistinpannulla.
- Lisää kantarellit pannulle ja paista niitä noin 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ylimääräinen neste on haihtunut.
- Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehua kasaan noin 2 minuuttia (valkoviinin voi jättää pois, jos et halua käyttää sitä).
- Lisää kerma ja timjami pannulle. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
-
Sekoita pasta ja kastike: Lisää keitetty pasta pannulle kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin niin, että pasta imee kastikkeen makuja. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman pastan keitinvettä.
-
Tarjoile: Annostele pasta lautasille ja ripottele päälle raastettua parmesaania sekä tuoretta persiljaa.
Vinkki:
- Voit lisätä reseptiin myös paistettua pekonia tai kanaa lisäproteiiniksi.
Nauti tästä täyteläisestä ja maukkaasta kantarellipastasta!