
Täydellisen rapeat vohvelit!
Share
Vohvelit ovat parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen – lämpiminä ja ihanan rapeina! Jos et malta odottaa, nappaa ne suoraan vohveliraudasta ja herkuttele saman tien. Jos kuitenkin haluat säilyttää rapeuden pidempään, voit pitää vohvelit lämpimänä uunissa matalalla lämmöllä (n. 75 °C) ritilän päällä. Näin ne eivät pehmene, vaan pysyvät täydellisen rapsakoina!
Tällä reseptillä valmistat *noin 15 herkullista vohvelia*, jotka sopivat sekä makeaksi että suolaiseksi herkuksi.
---
### *Ainekset*
🟡 3 kananmunaa
🟡 3 dl maitoa
🟡 4 dl vehnäjauhoja
🟡 ½ dl hienoa sokeria
🟡 1 tl vaniljasokeria
🟡 1 tl leivinjauhetta
🟡 2/3 tl suolaa
🟡 ¾ dl öljyä tai sulatettua voita
🟡 2 dl vichyä tai kupliva kivennäisvesi.
Paistamiseen: voita tai öljyä
Tarjoiluun : marjoja, hilloa, kermavaahtoa, jätskiä tai muita suosikkilisukkeita. Suolaiset täytteet sopii myös hyvin.
---
Näin teet täydelliset rapsakat vohvelit:
Sekoita taikina
1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti, kunnes rakenne rikkoutuu. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset paitsi vichy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia– näin vohveleista tulee ilmavampia ja parempia!
2. Lisää kupliva vichy
Kuumenna vohvelirauta. Lisää turvonneeseen taikinaan vichy viimeisenä, ja sekoita varovasti, jotta kuplat säilyvät mahdollisimman hyvin.
3. Paista rapeiksi
Voitele kuuma vohvelirauta voilla tai öljyllä ennen jokaista vohvelia. Lusikoi taikinaa noin 1dl (raudan koosta riippuen) ja paista vohveleita, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Vohveliraudat löydät verkkokaupastamme täältä:
https://keittiopuoti.fi/collections/lettukoneet-ja-vohveliraudat
4. Nauti heti!
Tarjoile vohvelit lämpiminä hillon, marjojen ja kermavaahdon kera – tai kokeile jotain uutta, kuten suklaakastiketta tai pähkinävoita.
---
### *VINKIT & VARIAATIOT*
⭐ *Superrapeat vohvelit?* Vaihda osa vehnäjauhoista perunajauhoihin (esim. 3 dl vehnäjauhoja + 1 dl perunajauhoja).
⭐ *Suolaiset vohvelit?* Jätä sokerit pois ja mausta taikina *juustoraasteella, yrteillä tai ripauksella valkosipulijauhetta*. Täytä vohvelit esimerkiksi smetanalla, kylmäsavulohella ja tillillä.
⭐ *Gluteenittomat vohvelit?* Korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella – lisää tarvittaessa hieman enemmän vichyä, jotta taikina pysyy kuohkeana.
⭐ *Vegaaniset vohvelit?* Käytä kananmunan sijaan 1 rkl omenaviinietikkaa + ½ tl ruokasoodaa ja korvaa maito kaura- tai soijamaidolla. Voita voi vaihtaa vegaaniseen margariiniin tai kookosöljyyn.
---
💛 Nauti vohvelit heti kuumina ja rapeina !