Valkosuklaamuffinsit

Valkosuklaamuffinsit

Tässä on herkullinen resepti valkosuklaamuffinsseille:

Ainekset (12 muffinssia):

  • 100 g voita (sulatettuna)
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 150 g valkosuklaata (rouhittuna)
  • 100 g valkosuklaata (sulatettuna koristeluun, valinnainen)

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 175 °C

     Aseta muffinssivuoat muffinssipellille tai käytä irtonaisia paperivuokia.

     

  2. Vatkaa taikina: Vatkaa sokeri ja sulatettu voi kulhossa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää joukkoon vaniljasokeri.

  3. Sekoita kuivat aineet: Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe.

  4. Yhdistä ainekset: Lisää jauhoseos vähitellen taikinaan ja kaada joukkoon maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Vältä liikaa sekoittamista.

  5. Lisää valkosuklaa: Rouhi 150 g valkosuklaata pieniksi paloiksi ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon.

  6. Täytä vuoat: Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin, täyttäen ne noin 2/3 osaan.

  7. Paista: Paista muffinsseja uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä (testaa kypsyys tikulla – sen pitäisi tulla puhtaana ulos).

  8. Anna jäähtyä: Anna muffinsien jäähtyä hetki ennen koristelua tai tarjoilua.

Valinnainen koristelu:

  • Sulata 100 g valkosuklaata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, voit valuttaa sulatettua valkosuklaata niiden päälle koristeeksi.

Vinkki:

  • Voit lisätä taikinaan myös hieman marjoja, kuten vadelmia tai mustikoita, jotka sopivat ihanasti yhteen valkosuklaan kanssa.

Nauti näistä mehevistä ja herkullisista valkosuklaamuffinsseista!

 

 

Takaisin blogiin