
Valkosuklaamuffinsit
Share
Tässä on herkullinen resepti valkosuklaamuffinsseille:
Ainekset (12 muffinssia):
- 100 g voita (sulatettuna)
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 150 g valkosuklaata (rouhittuna)
- 100 g valkosuklaata (sulatettuna koristeluun, valinnainen)
Valmistusohje:
-
Lämmitä uuni 175 °C
Aseta muffinssivuoat muffinssipellille tai käytä irtonaisia paperivuokia. -
Vatkaa taikina: Vatkaa sokeri ja sulatettu voi kulhossa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää joukkoon vaniljasokeri.
-
Sekoita kuivat aineet: Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe.
-
Yhdistä ainekset: Lisää jauhoseos vähitellen taikinaan ja kaada joukkoon maito. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Vältä liikaa sekoittamista.
-
Lisää valkosuklaa: Rouhi 150 g valkosuklaata pieniksi paloiksi ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon.
-
Täytä vuoat: Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin, täyttäen ne noin 2/3 osaan.
-
Paista: Paista muffinsseja uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä (testaa kypsyys tikulla – sen pitäisi tulla puhtaana ulos).
-
Anna jäähtyä: Anna muffinsien jäähtyä hetki ennen koristelua tai tarjoilua.
Valinnainen koristelu:
- Sulata 100 g valkosuklaata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, voit valuttaa sulatettua valkosuklaata niiden päälle koristeeksi.
Vinkki:
- Voit lisätä taikinaan myös hieman marjoja, kuten vadelmia tai mustikoita, jotka sopivat ihanasti yhteen valkosuklaan kanssa.
Nauti näistä mehevistä ja herkullisista valkosuklaamuffinsseista!